Sunday, June 30, 2013

JAWAPAN~ADMIN~ KEPADA PEMASALAHAN AHLI KSKM NEGERI PAHANG

KSKM NEGERI PAHANG
Assalamualaikum wbt...
Berikut merupakan permasalahan yang diangkat oleh ahli KSKM Negeri Pahang kepada ~ADMIN~ melalui medium Facebook KSKMPahang.Terima ksih dan kredit kepada ahli yang mengemukakan soalan dan pandangan...

"wlupn jd ahli,sya xrase pn ade keistimewaan ape2 stakat ni..sy ni memg org bru yg memerlukan byk pengetahuan pasal kerja2 makmal nie.tp xpnh plk ade dijemput ke kursus ape2 pasal makmal.kursus asas pn xder..cner nk jd pm yg bagus.yuran byr rm5/bln.tp kemana duit tu disalurkan??lw hnya org yg dh bpengalaman n brjwatan je yg dpt keistimewaan drp duit tu,baik xpyh msuk jd ahli.rm5 sorg tu bkn sdikit.bli ikan 1kg pn bleh thn 2hr bg mkn kt ank2..so renung2kn.."
pada 21hb Jun pukul 3.18 ptg · Suka                                                                                                                                                                   

Berikut jawapan yang ~ADMIN~ muatkan di dalam Facebook tersebut:
 Salam Puan..terima kasih di atas respon tersebut.~ADMIN~mengalu-alukan respon yang membina seperti ini agar KSKM Negeri akan terus mendapat 'feed-back' dari ahli seperti Puan. Untuk pengetahuan Puan,bagi sesi 2011-2013 yang lalu,KSKM Negeri menyedari bahawa program dan perjalanan yang diadakan di daerah Rompin sangat-sangat terbatas.Hanya satu program yang dianjurkan oleh KSKM Negeri Pahang dengan kerjasama Giat Mara Rompin iaitu 'Kursus asas Elektrik'.Kursus tersebut juga hanya dapat menampung penyertaan ahli sekitar 20 peserta sahaja.Oleh yang demikian,bagi menampung keperluan ilmu kepada ahli-ahli KSKM maka KSKM Negeri telah mengamanahkan kepada semua wakil-wakil KSKM daerah untuk memikir dan menjalankan program pengisian ilmu kepada semua ahli KSKM daerah masing-masing.Pihak KSKM Negeri akan menurunkan sedikit bajet yang diagih-agihkan kepada daerah-daerah yang menganjurkan program.Untuk makluman Puan,wang agihan tersebut merupakan yuran ahli yang Puan dan seluruh ahli KSKM di dalam negara ini membayarnya.~ADMIN~akan menerangkan kemana wang caruman RM5 tersebut diagih-agihkan agar Puan lebih mendapat pencerahan.Dari wang potongan Biro Angkasa pada setiap bulan sebanyak RM5 tersebut, RM3 akan disumbangkan kepada KSKM Pusat yang beribupejabat di Kuala Lumpur.Segala caruman RM3 tersebut akan dikendalikan oleh KSKM Pusat untuk segala kos bayaran pembelian pejabat KSKM di KL,Kebajikan,Mesyuarat Agong Cawangan-cawangan,Persidangan Perwakilan,elaun perjalanan pegawai KSKM Pusat,Bil2 setempat,Cukai taksiran DBKL,Penyelenggaraan bangunan,bayaran audit luar dan sebagainya namun ingin ~ADMIN~ highlightkan bahawa KSKM Pusat juga membayar yuran kepada CUEPACS sebagai syarat KSKM berada di bawah gabungan CUEPACS.Setiap apa yang dibawa oleh CUEPACS adalah hasil dari sumbangan dan sokongan Puan serta rakan-rakan ahli dan sedarlah bahawa jika kita bersa sebagai ahli tidak merasakan KEISTIMEWAANNYA maka kita kena kembali kepada prinsip perjuangan.Setiap perjuangan tidak akan mendapat hasilnya dengan sekelip mata sebagaimana kita membuat pelaburan.Kita yang menjadi Pembantu Makmal pada hari ini adalah merupakan perjuangan yang dibawa oleh atendan-atendan dan PAR Makmal pada waktu dahulu.Setiap perjuangan tidak semestinya kita akan merasakan hasilnya pada hari ini kerana mereka yang berjuang untuk jawatan Pembantu Makmal yang kita duduki kini mungkin telah bersara ataupun telah mengadap yang maha Esa. Al-Fatehah!
Puan,duit RM5 yang Puan sumbangkan itu akan dikembalikan kepada KSKM Negeri Pahang bagi melakukan aktiviti dan program-program peringkat negeri mahupun diperingkat daerah-daerah.Alhamdulillah,kSKM Pahang baru sahaja melangsungkan Konvensyen Profesionalisme Kakitangan Makmal Negeri Pahang dan setiap ahli diwajibkan hadir melalui surat yang di e-mailkan oleh Jabatan Pendidikan Pahang ke sekolah menengah di seluruh negeri Pahang.Jika Puan ahli,kenapa Puan tidak hadir ke konvensyen tersebut? Puan diwajibkan hadir agar segala permasalahan Puan yang membelenggu seperti ini dapat diselesaikan di dalam konvensyen tersebut.
Untuk makluman Puan seterusnya,wakil KSKM daerah Rompin pada sesi 2011-2013 yang lalu adala EN.Kamaruzaman dari SMK Tanjung Gemok.Beliau merupakan wakil yang dilantik secara sah di dalam Mesyuarat Agung Dwi Tahunan KSKM Negeri Pahang sesi 2011-2013 yang lalu namun kerana kesihatan yang tidak mengizinkan maka banyak program yang dirancang di Rompin tidak dapat dijalankan sepertimana yang dirancang.
Isu orang baru yang bekerja di makmal dan tidak diberikan kursus atau pengetahuan kepada bidang tugas yang berkaitan merupakan isu yang telah lama diperjuangkan.Oleh kerana tiadanya kursus untuk semua PM samada baru atau lama maka KSKM Pahang telah mengambil inisiatif sendiri untuk menganjurkan program kursus tersebut dengan kerjasama JPN ataupun PPD.Puan boleh merujuk kepada semua PM yang lama terutama ahli KSKM adakah mereka mendapat kursus atau pembelajaran secara khusus di dalam bidang pembantu makmal ini?Secara jujurnya,kebanyakkan akan mengatakan TIDAK...ada yang telah bekerja selama hanpir 10 tahun tetapi tidak pernah menghadiri sebarang kursus kecuali kursus wajib bagi pengesahan jawatan.Profesion PM ini adalah profesion yang 'On Job Training'.Natijah dari ini maka KSKM Negeri Pahang yang dibarisi oleh AJK KSKM Negeri sesi 2011-2013 yang lalu telah cuba memberikan sedikit usaha dan bakti kepada semua ahli KSKM terutama kepada ahli-ahli lama yang sangat-sangat setia dan tidak pernah sedikitpun berganjak dari landasan perjuangan biarpun mereka tidak pernah dipanggil untuk berkursus.Perjuang-pejuang tulen ini harus diutamakan kerana mereka tidak sedikitpun memikirkan akan keuntungan dan manafaat khusus kepada mereka namun mereka sedar bahawa apa yang kita nikmati kita dan semua PM yang nikmati kini,adalah hasil RM5 mereka yang telah mereka sumbangkan kepada KSKM dan kepada CUEPACS.Ingatlah bahawa apa juga yang diperolehi oleh kita melalui CUEPACs...itu adalah suara dan sumbangan dari kita sebagai ahli KSKM.
Akhirnya,~ADMIN~ingin mengucapkan terima kasih kepada Puan atas respon yang dianggap positif tersebut kerana mungkin ramai lagi ahli KSKM Negeri Pahang diluar sana yang masih kabur tentang perjuangan KSKM terutama di daerah Rompin.Insyallah Puan,jika diizinkan Allah,KSKM Negeri akan merangka program ke daerah Rompin bagi memberikan taklimat dan penerangan berkaitan dengan perjalanan dan perjuangan KSKM Negeri Pahang.
Sekian,mohon kemaafan sekiranya terdapat perkara yang terkasar dan menguris hati Puan di dalam jawapan ~ADMIN~ ini. Segala yang baik dari Allah dan perkara yang buruk itu datangnya dari ~ADMIN~ sendiri...Wallahualam!!!
~ADMINKSKMPahang~

Terdapat ralat diatas penerangan tersebut dan ~ADMIN~ membuat pembetulan sepertimana yang di poskan di Facebook...
 Ralat: Wang caruman bulanan ahli sebanyak RM5 akan dibahagikan mengikut nisbah RM3(Ibupejabat) dan RM2(KSKM Negeri Pahang).Harap maklum..
~ADMINKSKMPahang~

Friday, June 21, 2013

SEMINAR 'TEAM BUILDING' KAKITANGAN MAKMAL SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH NEGERI PAHANG

KSKM CAWANGAN PAHANG


Assalamualaikum wbt...
KSKM Negeri Pahang dengan kerjasama Jabatan Pendidikan Negeri Pahang telah berjaya menganjurkan satu program berbentuk kerja berkumpulan yang dinamakan 'Team Buildimg'. Penganjuran program tersebut telah mendapat sambutan yang baik dari ahli-ahli KSKM Negeri Pahang.

Panorama venue"Team Building"-Hotel Sri Malaysia,Temerloh


Tarikh   : 18 Jun 2013
Masa    : 2.00 petang - 11 malam
Tempat : Pusat Latihan Guru,Sri Tualang
              dan  Hotel Sri Malaysia,Temerloh
Tetamu : Mantan AJK KSKM Negeri Pahang
Program 'Team Building' bermula dengan pendaftaran semua peserta kursus di Pusat Latihan Guru, Sri Tualang Temerloh.Di dalam slot pertama,peserta diberikan taklimat dan penerangan ringkas berkaitan perjalanan program'Team building' dan Konvensyen Profesionalisme Kakitangan Makmal Negeri Pahang tahun 2013. Disamping itu juga,peserta didedahkan dengan arah tuju serta aktiviti yang dianjurkan oleh KSKM Negeri Pahang.

Di dalam slot ke 2 pula, bertempat di Hotel Sri Malaysia,Temerloh pada jam 8.00 malam dengan ucapan pengerusi majlis En.Ahmad Rashidi (SMK Teluk Cempedak,Kuantan) mengambil tempat dengan gaya pengucapan yang tersendiri dan diiringi pembacaan doa oleh En.Mohd Lotfan bin Abdul Aziz dari SMK Kerdau.

Ucapan oleh Pengerusi KSKM Negeri Pahang
Ucapan Pengerusi KSKM Pahang bagi melengkapkan program.Antara intipati ucapan beliau adalah menyentuh objektif penganjuran program KSKM di peringkat negeri dimana program 'Team Building' ini telah tertangguh sebanyak 3 kali dan Alhamdulillah,hasil usaha yang bersepadu diantara sesama AJK KSKM Negeri dan AJK Kerja "Team Building' maka program tersebut dapat dilaksanakan dengan jayanya.

  
VVIP yang diraikan dalam program tersebut

Antara objektif penganjuran program ini adalah untuk menghargai dan mengenang kembali jasa kepada mantan-mantan AJK KSKM Negeri Pahang yang telah benyak menabur jasa dan bakti kepada KSKM Negeri. Sehingga kini,hasil perjuangan mereka terus disambung oleh AJK KSKM Negeri sesi 2011-2013. Antara mantan pemimpin yang hadir adalah:
En.Nik Man bin Mk Chu (Mantan Pengerusi Negeri)
Tn Hj Abdullah bin Abd Ghani dan En.Mahmud bin Ali. Sebagai tanda penghargaan kepada Pejuang-pejuang tulen ini, KSKM Negeri Pahang telah menganugerahkan sijil "Anugerah Jasamu Dikenang" dan cenderahati.Semoga pengorbanan mereka akan mendapat pembalasan yang baik dari Allah SWT. Insyallah!

Sebahagian daripada peserta 'Team Building'

Objektif seterusnya adalah untuk merapatkan hubungan dan silaturrahim diantara seluruh kakitangan makmal negeri Pahang kerana jika ukuran georafi diambil kira maka keluasan negeri yang terbesar di semenanjung Malaysia ini agak sukar untuk mempertemu dan mempereratkan hubungan antara sesama rakan sejawat.Natijah dari itu maka KSKM Negeri Pahang telah mengambil inisiatif untuk merapatkan silatulrahim dengan menganjurkan program tersebut disamping dapat merealisasikan harapan terhadap program 'Team Building' itu sendiri. Kerja berkumpulan sangat-sangat penting untuk diaplikasikan ketika wargakerja makmal berada di tempat kerja masing-masing.

Keceriaan terpancar diwajah setiap peserta..Tahniah
Penganjuran program ini juga berobjektifkan kepada 'Menghargai Diri Sendiri'.Kita sering lupa akan penting diri kita selaku wargakerja makmal untuk menghargai dan membelai diri kita sendiri. Kita akan membuat apa sahaja untuk memenuhi kehendak dan menghargai orang lain dan sering terabai kepada penghargaan yang lebih besar seharusnya kita dedikasikan kepada diri sendiri. Sehubungan dengan itu,~ADMIN~beranggapan bahawa objektif tersebut telah tercapai melalui riak wajah dan air muka setiap peserta yang hadir disamping banyak hadiah cabutan bertuah turut dapat dibawa balik oleh peserta-peserta kursus yang sangat bertuah.

Sebahagian peserta yang masih setiasa sehungga ke ahkir program
Akhirnya,~ADMIN~ mengaharapkan agar program yang sebegini akan dapat diadakan dan dianjurkan lagi oleh KSKM Negeri Pahang.~ADMIN~ juga menyeru kepada seluruh ahli KSKM Negeri Pahang agar dapat memberikan sokongan kepada program-program yang dianjurkan kerana kejayaan sesebuah 'event' itu bergantung kepada sambutan dan kerjasama dari seluruh ahli KSKM Negeri Pahang. Semoga kita akan dapat menganjurkan Program'Team Building' yang lebih besar lagi dan mendapat penyertaan ahli yang lebih ramai...Insyallah!!!
~ADMINKSKMPahang~

Monday, June 17, 2013

PERSIDANGAN PERWAKILAN TRITAHUNAN CUEPACS BAHAGIAN NEGERI PAHANG SESI 2013-2016

     
Assalamualaikum wbt....
Cuepacs Bahagian Negeri Pahang telah mengadakan Mesyuarat Persidangan Perwakillan Negeri Pahang sesi 2013-2016 sepertimana ketetapan di bawah:
Tarikh     : 16 Jun 2013
Masa       : 8.00 pagi
Tempat    : Hotel M.S.Garden, Kuantan
KSKM Negeri Pahang telah menghantar 4 orang delegat bagi mewakili semua ahli-ahli KSKM Cawangan Pahang.


                       :
Antara delegat tersebut adalah:
1.Khairul A'zli Hj Ahmad - Pengerusi
2.Mohd Lotfan Abdul Aziz - Setiausaha
3.Ahmad Rahim - Ahli Jawatankuasa
4.Hermi Zakaria - Wakil KSKM Daerah Raub
Mesyuarat tersebut telah dirasmikan oleh YB.Norol Azali bin Sulaiman, Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan,Sumber Manusia dan Tugas-Tugas Khas Negeri.
Cuepacs Ibu Pejabat pula telah menghantar wakil ke persidangan tersebut iaitu Pn.Lok Yim Pheng, Setiausaha Agung dan En.Abdul Rahman bin Hj Mohd Nordin,Timbalan Setiausaha Agung 111.


Agenda Mestuarat Persidangan Perwakilan Cuepacs Negeri Pahang adalah:
1. Melantik Setiausaha Persidangan.
2. Melantik 3 orang Ahli Jawatankuasa Tauliah.
3. Melantik 3 orang Ahli Jawatankuasa Tetap.
4. Melantik 3 orang Ahli Jemaah Pemeriksa dan Pengira Undi bagi sesi 2013-2016.
5. Mengesahkan minit Mesyuarat Persidangan Perwakilan Tritahunan pada 19 Jun 2010.
6. Perkara-perkara berbangkit.
7. Membentang dan meluluskan Laporan Tritahunan bagi tempoh 1 April 2010 sehingga 31 Mac 2013.
8. Mempertinbangkan dan menerima Laporan Kewangan bagi tempoh 1 April 2010 sehingga 31 Mac 2013
9. Mempertimbangkan dan menerima Anggaran Pendapatan dan Perbelanjaan bagi tempoh 1 April 2013 sehingga 31 Mac 2016.
10.Usul-usul (jika ada).
11.Pemilihan Jawatankuasa Cuepacs Bahagian Negeri Pahang bagi sesi 2013-2016 mengikut peraturan 20.4 adalah seperti berikut:
  1 Pengerusi
  1 Naib Pengerusi
  1 Setiausaha  
  1 Penolong Setiausaha
  1 Bendahari
  1 Pegawai Pelajaran
  1 Wakil Konvensyen TritahunanMesyuarat kali ini telah berjaya mengekalkan semua jawatan yang dipertandingkan oleh semua jawatankuasa yang terdahulu dengan kaedah musyawarah agar segala perancangan dan aktivit yang telah dirancang akan dapat dilaksanakan dengan jayanya.
KSKM Negeri Pahang mengucapkan tahniah dan syabas kepada semua kesatuan yang telah menghantar perwakilan di dalam persidangan tersebut.Semoga kejayaan penganjuran 'Hari Pekerja peringkat kebangsaan di Pahang pada tahun 2012 yang lalu akan menjadi pemangkin kepada Ceupacs Pahang untuk tidak menoleh kebelakang lagi dalam membawa kejayaan yang lebih gemilang kepada Cuepacs Pahang
 Sekian,terima kasih...
~ADMINKSKMPahang~
Friday, June 14, 2013

PEMBERIAN PEMINDAHAN GAJI : PEKELILING PERKHIDMATAN BIL.5/2013

KSKM NEGERI PAHANG
Assalamualaikum wbt...
~ADMIN~mewakili AJK KSKM Negeri Pahang mengucapkan Tahniah dan Syabas kepada semua wargakerja makmal khususnya semua AHLI-AHLI KSKM di mana hasil usaha dan perjuangan kita melalui gabungan bersama Cuepacs maka kerajaan Malaysia telah menunaikan janji yang telah dibuat untuk Pemberian Pemindahan Gaji kepada Pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan di bawah Sistem Saraan Baru.
Contoh kaedah pemindahan gaji bagi Pembantu Tadbir(Perkeranian/Operasi) N17 ada di dalam pekeliling tersebut.
Semua pelayar Laman ini bolehlah meng'up-load' pekeliling tersebut untuk rujukan melalui pautan di bawah:

http://www.jpa.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=2316%3Aservice-circulated-no-52013&catid=186%3A2013-circular&lang=ms
http://goo.gl/Iiji4

Thursday, June 13, 2013

KONVENSYEN KAKITANGAN MAKMAL SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH NEGERI PAHANG 2013

KSKM CAWANGAN PAHANG
Assalamualaikum wbt...
Kesatuan Sekerja Kakitangan Makmal (KSKM) Cawangan Pahang dengan kerjasama Pejabat Pelajaran Negeri Pahang akan mengadakan satu Konvensyen Kakitangan Makmal Sekolah-Sekolah Menengah Negeri Pahang 2013 yang dijadualkan pada 19 Jun 2013 dan bertempat di Dewan SMK Sri Tualang,Temerloh.
Semua ahli-ahli KSKM Negeri Pahang akan menerima surat panggilan tersebut dari pihak Jabatan Pelajaran Negeri dimana surat tersebut telahpun diedarkan kepada semua Pengetua-Pengetua di sekolah masing-masing.Oleh yang demikian,~ADMIN~ berharap agar Tuan/Puan yang telah menjadi ahli KSKM sehingga MAC 2013 bolehlah menghubungi pihak pentadbir masing-masing untuk mendapatkan surat tersebut.
Bersama-sama Blog ini,~ADMIN~ kepilkan aturcara program dan senarai peserta yang terlibat di dalam program tersebut:

ATURCARA PROGRAM
KONVENSYEN PROFESIONALISME KAKITANGAN MAKMAL
SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH NEGERI PAHANG
( PESERTA SERAMAI 373 ORANG )
TEMPAT : SMK SERI TUALANG, TEMERLOH, PAHANG
19.06.2013 (RABU) PROGRAM
8.00 PAGI : PENDAFTARAN
9.00 – 10.00PAGI: KONVENSYEN ROFESIOANALISME
KAKITANGAN MAKMAL
10.00 – 10.30 PAGI: REHAT
10.30 PAGI: SAMBUNG KONVENSYEN
BERSURAI

SENARAI NAMA PESERTA KONVENSYEN PROFESIONALISME KAKITANGAN MAKMAL SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH NEGERI PAHANG

1 SAHABUDIN BIN MAJID 690421-06-5023 SMK PANDAN 1, 25150 KUANTAN
2 MOKTAR BIN MOHD NOR 690414-06-5009 - SDA -
3 NORAZIZAH BT. A.RAHMAN 780902-01-5720 SMK PELINDUNG KUANTAN, 25604
KUANTAN.
4 KAMARIAH BT. MOHAMMAD NOOR 620425-06-5326 JPNP BANDAR INDERA MAHKOTA
25604 KUANTAN.
5 YAHYA BT. HUSSIN 711118-06-5389 SM TEKNIK, 25250 KUANTAN
6 HAFIZAH BT. HAMDZAH 771218-06-5946 - SDA -
7 MAZIAH BT. MOHD SULTAN 690322-11-5080 SM SAINS SULTAN HJ. AHMAD
SHAH, KM.12 JALAN GAMBANG
8 HABIBAH BT. ISMAIL 670621-06-5468 SMK SUNGAI ISAP MURNI, JALAN
GAMBANG, KUANTAN.
9 DALILA BT. ABDULLAH 760905-03-5622 SMK AIR PUTIH, JALAN AIR PUTIH,
25300 KUANTAN.
10 NORZARINA BT. JILANI 751113-06-5378 SMK SULTAN ABU BAKAR, KUANTAN
11 MUSTAPA BIN THE 570125-03-5165 - SDA -
12 NOR HUDA BT. MAT YUNUS 651006-06-5294 - SDA -
13 PARIDAH BT. IBRAHIM 690310-01-5998 - SDA -
14 ROZITA BT. MAT HUSIN 760720-06-5438 - SDA -
15 FAIZAH BT. JAINAL 771203-01-6244 - SDA -
16 NOORLIZA BT. ABDUL LATIP 760208-06-5172 SMK ALOR AKAR, KUANTAN
17 ROSEIAH BT. ABD WAHAB 690115-06-5674 SMK SAINT THOMAS, KUANTAN
18 NORZALLINA BT. ABDULLAH 760222-06-5558 SMK BUKIT PELINDUNG, 25604 KUANTAN.
19 ROSMIYANTI BT. ALMI 810214-06-5454 SMK SERI MAHKOTA, 26150 KUANTAN.
20 HABSAH BT. SHAHIDAN 670414-01-5468 SMK TG. PANGLIMA PERANG
TENGKU MUHAMMAD.
21 ROSIDAH BT. ADAM AHMAD 720615-06-5392 SMK TANAH PUTIH, 25100
KUANTAN.
22 NOR HAYATI BT. HASHIM 650605-06-5494 - SDA –
23 MARSILAH BT. SHARIFF 670112-01-6254 SMK PAYA BESAR, KM 7, JLN GAMBANG, 25150 KUANTAN
24 FAUZIAH BT. OTHMAN 750218-06-5062 - SDA -
25 NOR HANIZAN BT. ALI 760210-11-5140 - SDA -
26 PARIDAH BT. AWANG 640305-03-5702 SMK TG. PANGLIMA PERANG
TENGKU MUHAMMAD.
27 MOHD ZAWAWI BIN MAT DOLLAH @ CHE LAH 680715-03-5779 KOLEJ MATRIKULASI PAHANG,26300 GAMBANG.
28 ERNEY ROSNEY BT. SHAMSUDDIN 741119-03-5664 SMK INDERA MAHKOTA 2, D/A SK
SG. TALAM, JLN. SG. LEMBING, 25200 KUANTAN.
29 SH. MARIAM BT. SY. HASAN 670617-03-5290 SMK PELABOHAN D/A SK BALOK
BARU, 26100 BESERAH.
30 HASNAH BT. IBRAHIM 680105-11-5886 SMK BUKIT RANGIN, 25150
KUANTAN.
31 ABDUL WAHAB BIN HASAN 640813-05-5371 - SDA -
32 NORLELA BT. MOHD DIN 650201-06-5308 - SDA -
33 RODIAH BT. MAT KHAZI @ GHAZI 751207-03-5962 SMK GUDANG RASAU, 25150
KUANTAN.
34 NOR SARINI BT. RAZALI 730212-06-5020 - SDA -
35 HABIBATUL HASHIR BT, MOHD PIAH 630324-06-5000 SMK SG. ISAP, 25150 KUANTAN.
36 RODZITA BT. MUBIN 711110-06-5368 SMK SG. SOI, JALAN PANTAI SEPAT,
25200 KUANTAN.
37 ZAHIRAH BT. MOHAMED 710119-08-6080 - SDA -
38 FARIDAH HANIM BT. ABU HASSAN 821001-10-5946 SMK AIR PUTIH, 25300 KUANTAN.
39 ZALEHA BT. MAMAT 710102-06-5590 SMK CENDERAWASIH, BANDAR
INDERA MAHKOTA, 25200 KTN.
40 EAINUN BT. MOHD NOR 650531-06-5060 - SDA -
41 NADIAH BT. HASSAN 711023-06-5298 SBPI KUANTAN, BANDAR INDERA
MAHKOTA, 25200 KUANTAN
42 SAMSEEMA BT. HARUN 730719-06-5070 - SDA -
43 MARIANA BT. MAT NAWI 780802-03-5732 - SDA -
44 NOOR DINI BT. MAHMOOD 700302-03-5434 SMK PELINDUNG KUANTAN, 25604
KUANTAN.
45 SHAIYIDAH BT. YASIN 810701-06-5056 SMK SG. BAGING, 25080 KUANTAN.
46 AHMAD RASHIDI BIN ISMAIL 700217-06-5129 SMK TELUK CEMPEDAK, 25050
KUANTAN.
47 HABIBAH BT. ISMAIL 610104-06-5588 POLITEKNIK SULTAN HAJI AHMAD
SHAH, SEMAMBU, 25350 KUANTAN.
48 SHARIFAH BT. FADZIN 620113-02-5958 SMK SERI PANCHING, 26150
KUANTAN.
49 NORHAYATI BT. JALIL 760207-06-5162 SMK SULTANAH HJH. KALSOM 25100
KUANTAN.
50 NORMAZFUZAWATI BT. OTHMAN 800308-01-5176 SBPI KUANTAN, BANDAR INDERA
MAHKOTA, 25200 KUANTAN
51 HAMIDAH BT. ABD MAJID 810514-06-5544 SMK SERI PANCHING, KM5 JALAN
PANCHING, 26010 KUANTAN,
52 SITI NORZALINA BT. NANYAN 770404-06-5160 SMK SERI PANCHING, KM5 JALAN
PANCHING, 26010 KUANTAN,.
53 SARIPAH BT HUSSAIN. 760318-06-5528 SM VOKASIONAL KUANTAN, 25050
KUANTAN, PAHANG.
54 MOHD NAZERI BIN AMAT MUKSIN 840428-10-5703 SM VOKASIONAL KUANTAN,
25050 KUANTAN, PAHANG.
55 MOHD FADLULLAH AL QARDAWI BIN MUHAMMAD BASHIR 821015-06-5359 SM VOKASIONAL KUANTAN, 25050 KUANTAN, PAHANG.
56 ZAMDAFILLA BT. BASERI 830210-06-5236 SMK TANAH PUTIH, 25100 KUANTAN.
57 WAN FAZNIDA BT. WAN YUSOP 721219-01-5566 SBPI KUANTAN, BANDAR INDERA
MAHKOTA, 25200 KUANTAN,.
58 SURISARMINA BT. MOHD SHOKRI 780604-03-5416 SMK (P) METHODIST, JALAN
GAMBUT, 25000 KUANTAN.
59 ROSHAYATI BT. ABDUL MUTALIB 810702-06-5154 SMK (P) METHODIST, JALAN
GAMBUT, 25000 KUANTAN.
60 SITI ROHANI BT. OMAR 860217-38-7390 SMK LEPAR HILIR, 26300 GAMBANG,
KUANTAN.
61 NUR HAISYAH BT. BAHARUDIN 851228-06-5432 SMK BUKIT RANGIN, 25150
KUANTAN.
62 NORAZILA BT. MAMAT @ ALIAS 821108-11-5490 SMK BUKIT RANGIN, 25150 KUANTAN.
63 NOR FADHILA BT. IBRAHIM 840401-06-5318 SMK SULTANAH HAJJAH KALSOM,
BANDAR DAMANSARA KUANTAN, 26100 KUANTA.
64 ROSNI BT. ABDULLAH 811123-11-5000 SMK SULTANAH HAJJAH KALSOM,
BANDAR DAMANSARA KUANTAN.
65 M. SUHAYA BT. MAMAT 690402-11-5208 SMK SUNGAI ISAP, 25150 KUANTAN
66 AHMAD IQBAL BIN AZIZ 860508-56-5417 SMK TANAH PUTIH, 25100 KUANTAN
67 SITI ASMA BT. KHAIRUS 860410-46-5362 SMK TANAH PUTIH, 25100 KUANTAN
68 NOR RASHIDAH BT. ALI 850708-06-5696 SMK TANAH PUTIH, 25100 KUANTAN
69 AMINULLAH BIN ALIMIN 860207-06-5275 SMK TANAH PUTIH, 25100 KUANTAN
70 ZARINA BT. OTHMAN 710129-08-6148 SMK INDERA MAHKOTA 2, D/A SK SUNGAI TALAM, JLN. SG LEMBING KUANTAN.
71 ROZITA BT. MOHAMAD 820513-06-5656 SMK TANAH PUTIH, 25100 KUANTAN
72 NOR AINI BT. DOLLAH 801231-05-5456 SMK SUNGAI ISAP, 25150 KUANTAN
73 ZUHAILAH BT. AB RASHID 760206-06-5726 SMK AHMAD, 26600 PEKAN
74 ZALEHA BT. HARUN 610606-06-5254 - SDA -
75 SHABARIAH BT. ISMAIL 580820-06-5330 - SDA -
76 ABD MANAN BIN ABU BAKAR 560207-06-5473 - SDA -
77 NORFAZLINA BT. ABDUL RAHMAN 700307-06-5106 SMK DATO’ MAHMUD MAT, TANAH PUTIH, 26600 PEKAN.
78 ZAHARA BT. ABD KARIM 650213-06-5444 SMK AHMAD, 26600 PEKAN
79 NORMASTURA BT. ABDUL MALIK 580315-06-5364 SMK PALOH HINAI, 26600 PEKAN
80 MOHD TARMIZI BIN AB WAHAB 801130-06-5049 - SDA -
81 ISA BIN JALIL 560925-06-5339 SMK TENGKU ABDULLAH, 26600 PEKAN.
82 AMINAH BT. ABD RASHID 740223-06-5228 - SDA -
83 JOHARIAH BT. NAWAWI 590706-06-5520 SMK SRI PEKAN, BANDAR BARU PERAMU, 26600 PEKAN.
84 ZALINA BT. MOHAMAD 711002-06-5352 SMK NENASI, 26600 PEKAN
85 RAHIMAH BT. ABDUL RAHMAN 580118-06-5154 - SDA -
86 NORKAMSIAH BT. ABDUL LATIF 640115-06-5150 SMK SRI PEKAN, BANDAR BARU
PERAMU, 26600 PEKAN.
87 FAIZATUL AKMAR BT. OMAR 690502-11-5344 - SDA -
88 AZNI SUHAINA BT. ABU SAMAH 781101-06-5976 SMK CHINI TIMUR, 26690 CHINI,
PEKAN.
89 ROSLAN BIN SALLEH A0600539 SM SAINS SULTAN HAJI AHMAD SHAH, 26600 PEKAN.
90 NOR ASIKIN BT. RADZALI 780821-06-5216 SM SAINS SULTAN HAJI AHMAD SHAH, 26600 PEKAN.
91 HAMIRUL NIZAM BIN ABD HAMID 820130-06-5085 - SDA -
92 NORMARIYA BT.ABDUL MANAF 780127-06-5718 SMK PEKAN, KM 3.5, JLN PEKAN
NENASI, 26600 PEKAN.
93 NOR HUDA BT. MD RAZALI 821116-06-5462 - SDA -
94 NORHAZLIRA BT. MOHAMAD AROF 780814-11-5318 - SDA -
95 WAN MOHD BAKRI BIN WAN IDRIS 591210-06-5513 SMK LEPAR, 26300 GAMBANG,
KUANTAN, PHG.
96 KAMISAH BT. AHMAD 720914-06-5464 - SDA -
97 RABIATUN BT. MUSA A0100644 - SDA -
98 HAIZATUL INA BT RAZALI 820211-06-5570 - SDA -
99 NORIDA BT. MOHD RASHID 760103-06-6136 SMK UBAI, 26610 PEKAN.
100 NORAZLAN BIN ELIAS 701102-06-5297 - SDA -
101 MOHD HAMIDI BIN HJ MD RAZALI 750407-06-5803 - SDA -
102 MUHAMMAD KAMIL BIN ABU KASIM 830928-06-5219 SBPI PEKAN, PULAU SERAI, 26600 PEKAN.
103 ROZAIDA BT. AHMAD 790828-02-5574 SMK INDERA SHAHBANDAR, 26660
PEKAN, PAHANG
104 NOOR AZAM BT. ABDUL HAMID 790103-06-5974 SMK INDERA SHAHBANDAR, 26660
PEKAN, PAHANG
105 ROSNAINI BT. MUHAMAD NOR 731114-06-5144 SMK KERATONG, 26900 BANDAR
TUN RAZAK.
106 AHMAD FAZLI BIN SIDEK 820401-06-5889 - SDA -
107 ARIZA BT. AB. RAHMAN 660612-03-5030 SMK MUADZAM SHAH, 26600
BANDAR MUADZAM SHAH.
108 SABIAH BT. MAT RASAD 600506-06-5186 - SDA -
109 KAMARUZAMAN BIN AB MANAF 670108-06-5213 SMK TANJONG GEMOK, 26600
ROMPIN
110 MAZILA BT. MOHAMMAD 780831-06-5412 SMK PERWIRA JAYA, W/POS
SELANCAR, 85070 SEGAMAT.
111 MOHD NAZRI BIN MUDA 750712-06-5893 SMK TEKEK, PULAU TIOMAN, 86800
MERSING.
112 NAZURA BT. AB RAHMAN 781025-06-5172 SMK AGAMA PAHANG, 25700
MUADZAM SHAH, PAHANG.
113 SITI FATIMAH BT. GANTANG 600505-05-5568 SMK MUADZAM JAYA, 26700
MUADZAM SHAH.
114 NOOR AZWA BT. IBRAHIM 731229-08-6228 SMK AGAMA PAHANG, 25700
MUADZAM SHAH, PAHANG.
115 NORANIDAH BT. MOHAMED 681129-06-5144 SMK AGAMA PAHANG, 25700
MUADZAM SHAH, PAHANG.
116 MOHAMMAD NAZREE BIN ABDUL RAZAK 670830-01-5897 SMK SUNGAI PUTERI, 26800
ROMPIN.
117 JAMIAH BT. BAKAR 650713-06-5272 SMK ROMPIN PERMAI, 26800 ROMPIN.
118 AZAHAR BIN JOHAR 721118-06-5417 SMK SERI ROMPIN, 26800 KUALA ROMPIN.
119 NUR SYUHADA AZWANI BT.BAHARIN 841006-06-5292 - SDA –
120 ATIKAH BT. SHAFIE 870312-06-5156 SMK ROMPIN PERMAI, 26800 KUALA ROMPIN, PAHANG.
121 BISHRUL HAFFI BIN ALIAS 870117-06-5465 SMK ROMPIN PERMAI, 26800 KUALA
ROMPIN, PAHANG.
122 MOHD HAZNORAFLLY BIN HAJME 860106-33-5109 SMK ROMPIN PERMAI, 26800 KUALA ROMPIN, PAHANG.
123 MOHD M.ZI BIN WAHID 880301-23-5021 SMK PERWIRA JAYA, WAKIL POS,
SELANCAR 2, 26700 MUADZAM SHAH, PAHANG.
124 SUHAILA BT. DOLAH 919218-10-5546 SMK PERWIRA JAYA, WAKIL POS,
SELANCAR 2, 26700 MUADZAM SHAH, PAHANG.
125 SITI NORMAIZURA BT. SARINGAT 881123-10-5076 SMK PERWIRA JAYA, WAKIL POS,
SELANCAR 2, 26700 MUADZAM
SHAH, PAHANG.
126 MOHD SHAFIQ BIN ABDULLAH 880415-06-5585 SMK PERWIRA JAYA, WAKIL POS,
SELANCAR 2, 26700 MUADZAM
SHAH, PAHANG.
127 NOR AZLIYANA BT. AZHAR 900708-06-5728 SMK PERWIRA JAYA, WAKIL POS,
SELANCAR 2, 26700 MUADZAM SHAH, PAHANG.
128 KHAIRUN NASUHA BT. IBRAHIM 900504-06-5777 SMK PERWIRA JAYA, WAKIL POS,
SELANCAR 2, 26700 MUADZAM SHAH, PAHANG.
129 ZULFADHLI BIN ZAINAL ABIDIN 900504-06-5777 SMK TANJUNG GEMOK, 26820
KUALA ROMPIN, PAHANG.
130 MOHD ZULKEFLI BIN ZAKARIA 880314-06-5113 SMK SERI ROMPIN, 26810 KUALA
ROMPIN.
131 FAZILAH BT. BAHARUDDIN 850918-06-5600 SMK SERI ROMPIN, 26810 KUALA ROMPIN.
132 FARIDAH BT. ROBIAN 800922-06-5368 SMK SERI ROMPIN, 26810 KUALA ROMPIN.
133 SUZITA BT. MAMAT 820713-11-5232 SMK SERI ROMPIN, 26810 KUALA
ROMPIN.
134 ROSSALASIAH BT. RAZAK 810812-06-5390 SMK MUADZAM SHAH, 26700
MUADZAN SHAH
135 KAMSINAH BT. ABDUL LATIF 690505-06-5186 - SDA –
136 NORMA BT. MOHAMMED 690104-03-6544 SMK BANDAR PUSAT JENGKA, 26500
MARAN.
137 RAMLAH BT. OSMAN 670818-11-5190 SMK DESA JAYA, 26400 BANDAR
PUSAT JENGKA.
138 MUHAMMAD AKMAL BIN AZAHAM A 3575604 SMK BANDAR PUSAT JENGKA,
26500 MARAN.
139 NURIZAN BT. MANAF 760225-06-5692 - SDA –
140 MOHD GHAZALI BIN MD LIAS 640508-06-5645 SMK MARAN, 26500 MARAN.
141 SHAINI BT. MAT ALI 600105-06-5492 - SDA -
142 ABD HALIM BIN ABD MANAF 600526-06-5327 - SDA –
143 SANIAH BT. SAMAD 690515-06-5040 - SDA -
144 ABDULLAH BIN SENIK 560919-06-5201 - SDA -
145 ROSMA WATI BT. ISMAIL 7209101-05-238 SMK (LKTP) JENGKA 2, 26500 MARAN.
146 ABD AZIZ BIN AWANG LEMBEK 560228-06-5253 SMK (LKTP) KAMPUNG AWAH,
28000 TEMERLOH.
147 ROSNANI BT. ABDUL WAHAB 680325-06-5438 SMK JENGKA 10, 26400 BANDAR
PUSAT JENGKA
148 SHALIZA BT. BERAHIM 710902-06-5310 SMK JENGKA 18, 28000 TEMERLOH
149 MAZIAH BT. MOHAMAD 730415-06-5194 - SDA -
150 KHANIZA BT. ZULKIFLI 810319-06-5602 SK MARAN, 26500 MARAN
151 ISMAIL BIN HASHIM 660515-06-5553 SMK MARAN 2, 26500 MARAN
152 MOKHTAR BIN JANTAN 631017-06-5371 - SDA -
153 NORAINI BT. ZAKARIA 761027-03-5446 KOLEJ MATRIKULASI PAHANG,
26400 BANDAR TUN RAZAK JENGKA,PAHANG.
154 MOHD RAFIE BIN RAMLI 680202-03-5271 SMK JENGKA PUSAT 2, 26400
BANDAR PUSAT JENGKA.
155 HASIMAH BT. HASHIM 730520-02-5194 SMK JENGKA 16, 26400 BANDAR
PUSAT JENGKA.
156 JUNAIDAH BT. IBRAHIM 690411-06-5142 SMK CHEDONG JAYA, 26500 MARAN.
157 ROSMI BT. ABU 600604-06-5008 SM VOKASIONAL (PERTANIAN) 28100 CHENOR.
158 SARIPAH BT. KASIRI 690301-10-6660 SMK (LKTP) JENGKA 21, 26500 MARAN.
159 RUSNIZAM BT. YAHYA @ ABDUL GHANI 670501-06-5244 SMK MARAN 2, 26500 MARAN
160 ABDULLAH AKMAL BIN MOHD ALHADI 900531-06-5211 SMK MARAN, 26500 MARAN.
161 SURIWATI BT. JAAFAR 801110-06-6328 KOLEJ MATRIKULASI PAHANG, 26400 BANDAR TUN RAZAK JENGKA,PAHANG.
162 MOHD SUFIE BIN ESA 850203-02-5701 KOLEJ MATRIKULASI TEKNIKAL
PAHANG, 26400 BANDAR TUN RAZAK, JENGKA.
163 SHARIAH BT. SELAMAT 771230-06-5730 SMK DESA JAYA, 26400 BANDAR
PUSAT JENGKA.
164 NORAZAH BT. ABDUL RAHMAN 771109-06-6376 SMK DESA JAYA, 26400 BANDAR
PUSAT JENGKA
165 ALINA BT. CHE OMAR 810329-06-5040 SMK JENGKA 18, 28000 TEMERLOH.
166 FATIMAH AIDA BT. JAMALUDIN 560101-06-6282 PPD MARAN
167 KAMALAKKANNAN A/L KATHARAYAN 700104-06-5499 SJK (C) KHAI MUN REPAS, 23700 BENTONG.
168 ROZINA BT. ABDULLAH 650521-06-5374 SMK BENTONG, 28700 BENTONG
169 ROGAYAH BT. ABDUL AZIS @ BAR 750402-06-5580 SMK BENTONG, 28700 BENTONG
170 ROZNI BT. OTHMAN 681214-05-5100 SMK KARAK SETIA, 28600 KARAK
171 YUNIZA BT. SHAMSUDIN 780430-14-5892 SMK KETARI, 28700 BENTONG
172 SABARIAH BT. OTHMAN 730904-02-5724 SMK KHAI MUN, 28700 BENTONG.
173 ZULKEFLY BIN ABDUL GHANI 630903-06-5339 - SDA -
174 MOHAMAD FADHIL BIN MD. ISA 661030-08-6027 - SDA -
175 MAZLAN BIN ZAINAL 611205-05-5447 SMK CHEMOMOI, 23310 TRIANG.
176 ROZIHA BT. ABDUL KARIM 820712-06-5448 SMK SULAIMAN, 28700 BENTONG
177 KALAIMANI A/L MUTHU 630927-06-5149 SMJK TELEMONG, 28707 BENTONG
178 GUNASEGARAN A/L GOVINDAN 680905-08-5865 - SDA -
179 NORHAYATI BT. JAMALUDIN 760922-06-5540 SMK SULAIMAN, 28700 BENTONG
180 HANISAH BT. MOHD ARIP 700731-06-5324 SMK SRI BENTONG, 28700 BENTONG.
181 NORLIZA BT. MOHAMED YUNUS 661219-10-5252 - SDA –
182 SALLEHUDIN BIN ABDUL TALIB 670325-06-5113 SM TEKNIK TENGKU AMPUAN
AFZAN KM 16, JALAN KUALA LUMPUR, 28700 BENTONG
183 YANTI BT. YUNUS 820509-06-5354 SMK SULAIMAN, 28700 BENTONG.
184 ROSFARIZAN BT. ABDUL RAZAK 840222-06-5582 - SDA -
185 ZAUYAH BT. YUSOFF 640413-02-5122 SMK KUALA REPAS, 28700 BENTONG.
186 AZLINA BT. AWANG 800821-06-5262 SMK KARAK SETIA, 28600 KARAK,PAHANG.
187 AZLINA BT. MAT AKIL 790316-06-5118 SMK KARAK SETIA, 28600 KARAK,PAHANG.
188 SYAHIDA BT. MAMAT @ DAUD 860118-11-5656 SMK KARAK SETIA, 28600 KARAK,
PAHANG.
189 NASIR BIN TIK 690401-01-5969 SM KATHOLIK, 28700 BENTONG.
190 ASMY RAHIMI BIN ABDULLAH SANI 881001-06-5889 SMK SERI BENTONG, 28600
BENTONG.
191 SITI ZALIHA BT. MAHAMOD 871122-06-5050 SMK SERI BENTONG, 28600 BENTONG.
192 LATIFAH BT. ABDUL WAHID 790226-06-5384 SMK KARAK SETIA, 28600 KARAK
193 NOOR FAIZAH BT. MOHD NOOR 750125-06-5944 SMK KARAK, 28600 KARAK
194 NORAZHAN BT. ABDUL HAMID 731010-06-5094 SMK KARAK, 28600 KARAK
195 MOHAMAD BIN AWANG 660516-06-5029 SK SUNGAI DUA, 28600 KARAK
196 NORHUDA BT. YAHYA @ ABDUL GHANI 821115-06-5102 SMK SULTAN AHMAD SHAH TANAH RATA.
197 ROSSILA BT. HASSAN 810302-08-5594 SMK RINGLET, 39200 CAMERON HIGHLANDS.
198 ROGAYAH BT. MOHD YUSOF 660713-06-5378 SMK CLIFFORD, 27200 KUALA LIPIS.
199 RUASDI BIN IDRIS 621102-06-5553 SMK PADANG TENGKU, 27100 PADANG TENGKU.
200 HASLIZA BT. ABDUL MUTALIB @ HUSSIN 771112-06-5876 - SDA -
201 NORHAYANI BT. ABD LATEF 770802-06-5588 - SDA -
202 WAN FADZILAH BT. WAN ABDULLAH 720601-06-6036 SMK PANGLIMA GARANG ABDUL SAMAD, 27310 BENTA.
203 SITI NOR HAIZAH BT. MOHAMAD 800527-03-5492 SMJK CHUNG HWA, 27200 KUALA
LIPIS.
204 ZUNAIDAH BT. KAMARUDIN 790116-06-5164 SMK SUNGAI KOYAN, 27650 RAUB.
205 ZAHURIN BT. MUHAMAD 670903-06-5124 SMK SETIA WANGSA, 27200 KUALA LIPIS.
206 FUZIYAH BT. IBRAHIM 590905-05-5026 SMK BENTA, 27300 BENTA.
207 RUGAYAH BT. RAZALI 760628-06-5574 - SDA -
208 NOR AZIZAH BT. AWANG KECHIK 690608-03-5756 SMK MERAPOH, 27210 KUALA LIPIS.
209 NORHAFIZAH BT. ABDULLAH 840425-06-5814 SMK SERI LIPIS, 27200 KUALA LIPIS.
210 MAIZEM BT. SALLEH 700103-06-5470 - SDA -
211 NAFSIAH BT. ABDUL MALIK 810117-06-5428 - SDA -
212 ABU HASSAN BIN REJAB 650104-06-5787 SMK KERAMBIT, 27200 KUALA LIPIS.
213 MOHAIZATUNISAH BT. KAVARU 690905-06-5118 SMK KUALA LANAR, 27200 KUALA
LIPIS.
214 NOR SUHAILA BT. SOFHI @ SUBHI 771226-06-5794 SM TEKNIK SHAS KUALA LIPIS, 27200 KUALA LIPIS
215 HASZLINA BT. OMAR 730115-06-5360 SMK CLIFFORD, 27200 LIPIS
216 ZURINA BT. MUHAMAD 791118-06-5488 SMK CLIFFORD, 27200 LIPIS
217 ROSILEDAH BT. RAZALI 771231-11-5450 SMK CLIFFORD, 27200 LIPIS
218 ESMALIZA BT. MOHAMAD RAMLI 790917-06-5068 SMK CLIFFORD, 27200 LIPIS
219 ROZURAWANI BT. SAID 780826-03-5008 SMK ORG KAYA HAJI, 27200 LIPIS
220 NORHAYATI BT. ZUKAFLI 811010-06-5764 SMK KERAMBIT, 27200 LIPIS
221 MOHD AZMAN BIN ABD AZIZ 701016-06-5525 SMK ORG KAYA HAJI, 27200 LIPIS
222 ROSIDA RUYANI BT. ISHAK 790220-06-5586 SMK ORG KAYA HAJI, 27200 LIPIS
223 JAMALIAH BT. OTHMAN 740802-03-5170 SMK KERAMBIT, 27200 LIPIS
224 SABARIAH BT. AB GHANI 770315-06-5900 SMK KERAMBIT, 27200 LIPIS
225 SHAFINAZ BT. JAMHURI 810906-06-5260 SMK SG. KOYAN, 27650 LIPIS.
226 NUR EMAN BT. OSMAN 840421-06-5526 SMK SG. KOYAN, 27650 LIPIS.
227 MOHAMMAD KHAIRUL BIN LOT 871025-06-5833 SM VOKASIONAL SHAS, 27200 LIPIS.
228 NURUL ELYANI BT. SA’ADUN 860601-33-5472 SM VOKASIONAL SHAS, 27200 LIPIS.
229 SITI NAZIRAH BT. OMAR 870227-05-5276 SM VOKASIONAL SHAS, 27200 LIPIS.
230 SURIATI BT. SHAMSUDIN 900513-06-5074 SMK PANGLIMA GARANG ABD
SAMAD, 27310 BENTA, LIPIS.
231 SITI ROSMIDA BT. ABD KADIR 720529-06-5492 SMK PANGLIMA GARANG ABD
SAMAD, 27310 BENTA, LIPIS.
232 SUHANA BT. SHAMSUDIN 780218-06-5728 SMK BENTA, 27300 BENTA, LIPIS.
233 ZAUYAH BT. MANSOR 710603-06-5214 SMK BENTA, 27300 BENTA LIPIS.
234 HADRI BIN ABD SAMAT 690406-06-5447 SMK KUALA LANAR, 27200 LIPIS.
235 LSFAZANA BT. MUHAMAD JAMAIN @ JUMAIN 780206-01-6404 SMK KUALA LANAR, 27200 LIPIS
236 LUKMAN BIN BAHARUDDIN 811207-06-5071 SMK SETIA WANGSA, 27200 LIPIS.
237 VIJAYANTHY MALA A/P NAGENDRAM 810324-06-5666 SMK PADANG TENGKU, 27100
KUALA LIPIS.
238 RAJA MARHANA BT. RAJA MAMAT 850820-11-5032 SMK ORG KAYA HAJI, 27200 LIPIS
239 NOOR RIZAN BT CHE HARUN 640601-06-6052 SMK MENTAKAB, 28400 MENTAKAB.
240 ZAILA BT. MAT NASIR 671019-06-5072 - SDA -
241 NOR’AINI BT. MD YUSOFF 780201-06-6664 - SDA -
242 ABDUL AZAM BIN MOHAMED 770621-06-5941 - SDA -
243 ROGAYAH BT. OTHMAN 610419-06-5080 KOLEJ MATRIKULASI PAHANG,
26400 BANDAR TUN RAZAK JENGKA,PAHANG.
244 JAZLAN BIN BUSU 650101-06-6127 SMK PAYA PULAI, 28000 TEMERLOH.
245 AMEERINA BT. RIPIN 840907-06-5374 SMK TEMERLOH, 28000 TEMERLOH
246 ROSHAYATI BT. ROZALI 860621-06-5140 - SDA -
247 ANIDA BT. CHE OMAR 760526-03-5470 SMK ABU BAKAR, 28000 TEMERLOH
248 MASLINA BT. AMRIEM 780224-06-5672 - SDA -
249 SELAMAH BT. ABD RAHMAN 660128-06-5158 SMK DATUK BAHAMAN, 28500
LANCHANG, PAHANG.
250 ROFILAH BT. BUDIN 750118-06-5444 SMK SEBERANG TEMERLOH, 28000 TEMERLOH.
251 NOR HANIAH BT. MAT RIPIN 811118-06-5272 SMK KUALA KRAU, 28050 KUALA KRAU.
252 FAUZIAH BT. SAPIAN 710130-06-5192 - SDA -
253 AHMAD BIN RAHIM 680605-04-5407 SMK MENTAKAB, 28400 MENTAKAB.
254 HAZITA BT. MOKHTAR 680615-06-5110 SMJK HWA LIAN, 28400 MENTAKAB.
255 ZAINUN BT. MOHAMED RAMTHAN 751202-06-5310 - SDA -
256 SARINA BT. HASHIM 700223-06-5272 - SDA -
257 NURHAYATI BT. ISMAIL 760209-06-5596 - SDA –
258 MOHD LOTFAN BIN ABDUL AZIZ 660201-06-5411 SMK KERDAU, 28010 TEMERLOH.
259 AHALLUDDIN BIN MOHD ARSHAD 630717-06-5335 - SDA -
260 AZIRA BT. ABDULLAH @ TAHIR 700307-03-5476 SMK PAYA PULAI, 28000 TEMERLOH.
261 SITI SYAMSINAR BT. ABU BAKAR 730806-06-5044 - SDA -
262 MUHAMMAD NAZRI BIN IBRAHIM 710916-06-5055 SMK BUKIT CERMIN, 28400
MENTAKAB.
263 SURAIYA HANI BT. SANURDIN 780403-10-5510 SMK SERI SEMANTAN, BATU 2 ½
JALAN KARAK, 28400 MENTAKAB.
264 FATIMAH BT. KIA 690702-06-5548 SMK SERI TUALANG, 28000 TEMERLOH.
265 MAZNAH BT. JUSOH 630516-11-5068 SMK TELOK SENTANG, TEMERLOH.
266 NORHAFIZAH BT. ABDUL AZIZ 771029-06-5752 - SDA -
267 ASAARIAH BT. ISMAIL 751001-06-5410 SMK TAMAN TEMERLOH JAYA,
28000 TEMERLOH
268 NORSHALINA AYU BT. CHE HASSAN 801225-12-5024 - SDA -
269 ANITA BT. MAT DAUD 761001-06-5532 - SDA -
270 NOR AZIZAH BT. ABDUL WAHAB 660727-06-5264 SMK LANCHANG, 28500 LANCHANG,
271 NOR AKMA BT. ABDULLAH 720105-06-5536 SM TEKNIK TEMERLOH, SIMPANG
SANGGANG, 28020 TEMERLOH
272 WAN ZAKIAH BT. WAN ALI 820615-11-5132 SM PUTERI (VOKASIONAL) BT. 3, JLN
MENTAKAB, 28020 TEMERLOH.
273 NORFAIZURA BT. ISMAIL 821009-06-5184 SMK TEMERLOH, 28000 TEMERLOH
274 SUZANA BT. ABDUL HAMID 730616-06-5254 SMK PAYA PULAI, JALAN MARAN,
28000 TEMERLOH.
275 OESWIRA BIN ABDUL RAHMAN 680725-05-5175 SMK SERI SEMANTAN, BATU 2 ½
JALAN KARAK, 28400 MENTAKAB.
276 NORLIE BT. MOHD BISTAMAN 840326-06-5042 SMK LANCHANG, 28500 LANCHANG,.
277 ROSHIDAH BT. NATHUHAR 810124-06-5370 SMK LANCHANG, 28500 LANCHANG,
278 MOHD NOR AFIZAN BIN ZULKIFLI 790615-06-5425 SMK TEMERLOH, 28000 TEMERLOH,.
279 MOHD NORTAUFIK BIN MANSOR 831128-02-5723 SMK TEMERLOH, 28000 TEMERLOH,
280 ZALIZA BT. KADIR 751220-06-5322 SMK SERI SEMANTAN, 28400 MENTAKAB
281 JUNAIDAH BT. AJIS @ AZIZ 820813-06-5148 SMK SERI SEMANTAN, 28400 MENTAKAB
282 NORFALLILAH BT. MANSOR 670831-06-5204 SMK TEMERLOH, 28000 TEMERLOH.
283 IDA ZARINA BT. IDRIS 871221-06-5638 SMK MENTAKAB, 28400 MENTAKAB.
284 IRDAWATI BT. BAKRI 861217-33-5456 SMK SERI SEMANTAN, 28400 MENTAKAB
285 NURHAMIZAH BT. MUHAMMAD 881005-06-5966 SMK PAYA PULAI, JALAN MARAN,
28000 TEMERLOH.
286 NORAZNA BT. ABU BAKAR 791010-06-5240 SMJK HWA LIAN, 28400 MENTAKAB.
287 TENGKU NOR ISMADIANA BT. TUNGKU ISMAIL 820522-06-5084 SMK SERI SEMANTAN, 28400 MENTAKAB
288 NOR ATIPAH BT. JAAFAR 761001-06-5794 SMK TRIANG, 28300 TRIANG.
289 SALINA BT. MOHD SALLEH 730703-08-6256 - SDA -
290 MOHAMAD AZILA BT. OTHMAN 771016-13-5467 - SDA -
291 ROSNIM BT. HUSSIN 680809-03-5550 SMK PURUN, 28330 TRIANG
292 NORLIZA BT. HARUN A2188106 SMK BANDAR KERAYONG, 28300 TRIANG.
293 RUSSIMAH BT. SAMIN 700701-06-5702 SMK (LKTP) TEMBANGAU, 28380 KEMAYAN.
294 NORHANA BT. HARON 806228-06-5396 SMK MENGKARAK, 28200 MENGKARAK.
295 YANTI BT. AWANG 760530-06-5306 SMK (LKTP) TEMBANGAU, 28380 KEMAYAN.
296 WAN SHAHRIZAL BIN WAN ABDUL JALIL 891114-06-5833 SMK TRIANG, 28300 TRIANG
297 ROHANA BT. SHAARI 811009-06-5564 SMK TRIANG, 28300 TRIANG
298 ZAKIAH BT. OTHMAN 690823-03-5302 SMK TRIANG, 28300 TRIANG
299 NORANITA BT. MOHD NAIM 781113-11-5600 SMK KEMAYAN, 28380 KEMAYAN.
300 AZIMAH BT. MAT DESA 890111-06-5876 SMK KEMAYAN, 28380 KEMAYAN.
301 NORAZMI BIN GHANI 820512-06-5005 SMK KEMAYAN, 28380 KEMAYAN.
302 NAZAR BIN JUMAT 650118-06-5315 SMK KEMAYAN, 28380 KEMAYAN.
303 MAZLINA BT. ROMLI 780105-06-5354 SMK KEMAYAN, 28380 KEMAYAN.
304 NOOR MAZLINA BT. ABDULLAH 770517-06-5642 SMK BANDAR KERAYONG, 28300
TRIANG.
305 JURIAH BT. MOHD SALIM 610806-06-5068 SK PULAU TAWAR, 27000 JERANTUT.
306 ROHANA BT. MOHD MARZUKI 640330-06-5508 SMK PADANG SAUJANA, 27000 JERANTUT
307 NORIZA BT. MAT ISA 670223-02-5938 - SDA -
308 NOR AZIZAH BT. MOHAMAD 710910-10-6450 - SDA -
309 HAMIZI BIN AHMAD 700817-06-5069 - SDA -
310 ANITA BT. KAMARUDIN 680901-06-5584 SMK DAMAK, 27030 JERANTUT.
311 HANISAH BT. ABDUL RAHMAN 680723-06-5492 SMK KUALA TEMBELING 27020 JERANTUT.
312 NOOR RAHIMAH BT. AB HALIM 770522-06-5698 SMK PADANG PIOL, 27000
JERANTUT.
314 AHMAD KHATIMI BIN BAHAUDIN 720515-06-5045 - SDA -
315 FARIDAH BT. ISMAIL 650424-06-5452 SMK PULAU TAWAR, 27050
JERANTUT.
316 SITI ROSNI BT. MAT ZAIN 610919-06-5124 SMK (AGAMA) TENGKU AMPUAN
HAJJAH AFZAN 27000 JERANTUT.
317 HABSAH BT. HAJI RAMLI 640828-06-5636 - SDA -
318 ROSLAINI JULIANA BT. KAMARUDIN 680106-06-5518 - SDA -
319 HASNIZAR BT. NORZARI 760510-06-5878 - SDA -
320 NOR FAIZAH BT. USULLIDIN @ USULUDIN 770729-06-5724 SMK TEMIN, 27000 JERANTUT.
321 AHMAD JAILANI BIN MOHD TAJALUDIN @ IBRAHIM 620501-06-5273 SMK TEMIN, 27000 JERANTUT.
322 SUHAILA BT. OSMAN 770418-06-6164 SMK PULAU TAWAR, 27050 JERANTUT
323 MAZIDA BT. MAJID 750925-06-5088 SMK INDERAPURA, 27000 JERANTUT.
324 NOOR AZIMAH BT. ZAKARIA 651219-06-5124 - SDA -
325 SITI ROKIAH BT. SALLELUDDIN 850609-06-5818 SMK JUBLI PERAK SULTAN HJ
AHMAD SHAH KUALA TAHAN JERANTUT.
326 SUZILAIDAHAYATI BT. MD LAZIM 820102-06-5272 SMK PADANG SAUJANA, 27000
JERANTUT, PAHANG.
327 AZRI BIN RAZALI 710106-06-5619 SMK JUBLI PERAK SULTAN HJ AHMAD SHAH, 27000 JERANTUT,
328 ZAIZI BT. ZAINAL 780102-06-6976 SMK JUBLI PERAK SULTAN HJ AHMAD SHAH, 27000 JERANTUT,
329 SAMANI BT. MOHD DAUD 751102-11-5050 SMK KOTA GELANGGI 2, 27000
JERANTUT, PAHANG.
330 NORSYUHADA BT. SAKHRANI 860831-08-5050 SMK KOTA GELANGGI 2, 27000
JERANTUT, PAHANG.
331 MAIZATUL AKMAL BT. MOHD 820904-11-5438 SMK KOTA GELANGGI 2, 27000
JERANTUT, PAHANG.
332 AZHAR BIN ABDUL HAMID 820927-06-5357 SMK JENGKA 24, 26400 BANDAR
TUN RAZAK, JENGKA, PAHANG.
333 NIK FAZIEDAH BT. GHAZALI 930523-03-5976 SMK JENGKA 24, 26400 BANDAR
TUN RAZAK, JENGKA, PAHANG.
334 WAN ROSLIZAWATI BT. WAN ISMAIL 800912-06-5460 SMK JENGKA 24, 26400 BANDAR TUN RAZAK, JENGKA, PAHANG
335 ROSLINA BT. BIDIN 810826-11-5598 SMK LEPAR UTARA, 26400 BANDAR
PUSAT JENGKA, PAHANG.
336 MOHD HAFIEZ BIN ABD HAMID 881107-03-6269 SMK LEPAR UTARA, 26400 BANDAR
PUSAT JENGKA, PAHANG.
337 HAZLIZA BT. ABD HALIM 830113-08-6183 SMK LEPAR UTARA, 26400 BANDAR
PUSAT JENGKA, PAHANG.
338 NORHAFIZAH BT. ISMAIL 890821-06-5280 SMK LEPAR UTARA, 26400 BANDAR
PUSAT JENGKA, PAHANG.
339 HAFILZAWATI BT. AHMAD 740629-02-5816 SMK LEPAR UTARA, 26400 BANDAR
PUSAT JENGKA, PAHANG.
340 MAZLINA BT. ALI MOHAMAD 750121-06-5074 SMK (AGAMA) TENGKU AMPUAN
HAJJAH AFZAN 27000 JERANTUT.
341 NOR HASMAH BT. MOHD AMIN 600110-06-5294 SMK MAHMUD, 27600 RAUB
342 HAMIDAH BT. MAHMUD 580610-06-5252 - SDA -
343 NORSAMSI BT. ABDUL LATIF 680716-06-5064 SMJK CHUNG CHING, 27600 RAUB.
344 NAUAWI BIN MAT 600830-06-5209 SMK MAHMUD, 27600 RAUB
345 SARIFAH RAFIDAH BT. SYED IBRAHIM 751215-06-5264 - SDA -
346 ENGKU RUZINA BT. ENGKU MUDA 721121-11-5104 - SDA -
347 ALIZA BT. ABDUL AZIZ 730607-06-5252 SMK DONG, 27400 RAUB
348 SITI HAFIZAH BT. ABDUL KARIM 781220-05-5164 SMK MAHMUD, 27600 RAUB
349 KASMAWATI BT. MOHAMED ISA 710224-06-5230 SMJK CHUNG CHING, 27600 RAUB.
350 LETCHUMI A/P VENGU 661102-10-5662 - SDA -
351 ROSLELAWATI BT. IDRIS 690329-03-5462 SMK TENGKU KUDIN, 27600 RAUB
352 NUR HANANI ZUWAINAH BT. MOHD KAMAL 820606-06-5348 SMK DATO’ SHAHBANDAR HUSSIN, 27600 RAUB.
353 MAHANI BT. ABDUL MANAF 631230-06-5354 - SDA -
354 KHAIRAWATI BT. GHAZALI 780420-06-5338 - SDA -
355 NORHAYATI BT. ABD RAUF 640604-06-5434 SMK (P) METHODIST 27600 RAUB.
356 SAMSIDA BT. MAT NOR 770803-06-5440 SMK SG. RUAN, 27500 RAUB
357 NURUL HAZILA BT. MAT NOH 810607-06-5762 - SDA -
358 MOHD MURAD BIN ISMAIL 611225-06-5327 SMK LKTP TERSANG 27610 RAUB
359 ASIAH BT. MOHAMAD 700421-06-5046 SMK TENGKU KUDIN, 27600 RAUB.
360 ROSIAH BT. SARMAN @ HASHIM 660330-06-5100 SMK SRI RAUB, 27600 RAUB
361 MOHD SOFRI BIN RIPIN 660403-06-5305 - SDA -
362 ROSLILAWATI BT. MOHD GHAZALI 751210-06-5388 - SDA -
363 ARIANI BT. KAMARUDIN 800409-06-5674 SM SAINS TENGKU ABDULLAH
27600 RAUB.
364 SURIANI BT. MALEK 740818-06-5104 - SDA -
365 KHAIRUL A’ZLI BIN AHMAD 710322-06-5031 - SDA
366 HERMI BIN ZAKARIA 810907-06-5449 - SDA -
367 RAFIDAH BT. HUSSAIN 710325-06-5280 SMK SRI RAUB, 27600 RAUB
368 ISMANIZAM BIN MAT ZAIN 831209-14-5409 SM SAINS TG ABDULLAH, KM 6, JLN.
LIPIS, 27600 RAUB, PAHANG.
369 ABDUL ROSHID BIN RAZMAN 820810-06-5759 SMK SRI RAUB, 27600 RAUB
370 SUHAINI BT. YAHYA 880513-35-5420 SMK TENGKU KUDIN, 27600 RAUB, PAHANG.
371 NOOR EMALINA BT. NAZAIL 880603-06-5312 SMK TENGKU KUDIN, 27600 RAUB, PAHANG.
372 MASITAH BT. MAT ZIN 880518-06-5182 SMK TENGKU KUDIN, 27600 RAUB,
PAHANG.
373 HALIMAH BT. OSMAN 690719-06-5456 SMK SG. RUAN, 27500 RAUB

Wednesday, June 12, 2013

SEMINAR 'TEAM BUILDING' KAKITANGAN MAKMAL SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH NEGERI PAHANG 2013

KSKM CAWANGAN PAHANG
Assalamualaikum wbt...
TAHNIAH dan SYABAS kepada semua peserta-peserta Seminar 'Team Building' Kakitangan Makmal Negeri Pahang 2013.
Untuk makluman Tuan/Puan,surat yang dikeluarkan oleh Sektor Khidmat Pengurusan dan Pembangunan,Jabatan Pelajaran Negeri Pahang telah diedarkan melalui e-mail kepada semua Pengetua sekolah-sekolah yang terlibat.Oleh yang demikian,~ADMIN~ menyeru kepada semua ahli-ahli KSKM Negeri Pahang agar dapat membuat semakan di pejabat sekolah masing-masing.
Bersama-sama catatan Blog KSKM Negeri Pahang ini,~ADMIN~ melampirkan surat Aturcara Program dan senarai Ahli KSKM yang terlibat untuk tindakan Tuan/Puan selanjutnya.

ATURCARA PROGRAM
SEMINAR TEAM BUILDING KAKITANGAN MAKMAL
SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH NEGERI PAHANG
( PESERTA SERAMAI 34 ORANG )
TARIKH / MASA PROGRAM
18.06.2013 ( SELASA )
2.00 – 5.00 PTG
PENDAFTARAN
( Pusat Latihan Guru Sri Tualang )
7.30 – 8.00 MLM MAKAN MALAM
8.00 – 10.00 MLM SEMINAR TEAM BUILDING
( Hotel Sri Malaysia, Temerloh )

SENARAI NAMA PESERTA SEMINAR TEAM BUILDING KAKITANGAN MAKMAL
SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH NEGERI PAHANG
BIL NAMA SEKOLAH
1. KHAIRUL A’ZLI BIN AHMAD SM SAINS TENGKU ABDULLAH, 27600 RAUB
2. MOHD LOTFAN BIN ABDUL AZIZ SMK KERDAU, 28010 TEMERLOH
3. ROGAYAH BINTI OTHMAN KOLEJ MATRIKULASI PAHANG, 26400
BANDAR TUN RAZAK, JENGKA.
4. NORHANA BT HARON SMK MENGKARAK, 28200 MENGKARAK ,
BERA.
5. MASLINA BT AMRIEM SMK ABU BAKAR, 28000 TEMERLOH
6. NORFAIZURA BT ISMAIL SMK TEMERLOH, 28000 TEMERLOH
7. AHMAD BIN RAHIM SMK TEMERLOH, 28000 TEMERLOH
8. MUHAMMAD NAZRI BIN IBRAHIM SMK BUKIT CERMIN, 28400 MENTAKAB
9. SITI HAFIZAH BINTI ABDUL KARIM SMK MAHMUD, 27600 RAUB
10. HAZITA BINTI MOKHTAR SMK HWA LIAN, 28400 MENTAKAB
11. NORAZNA BINTI ABU BAKAR SMK HWA LIAN, 28400 MENTAKAB
12. SARINA BINTI HASHIM SMK HWA LIAN, 28400 MENTAKAB
13. SURAIYA HANI BINTI SANURDIN SMK SERI SEMANTAN, MENTAKAB
14. NURHAYATI BINTI ISMAIL SMK HWA LIAN, 28400 MENTAKAB
15. ZAINUN BINTI MOHAMED RAMTHAN SMK HWA LIAN, 28400 MENTAKAB
16. ZAUYAH BINTI YUSOFF SMK KUALA REPAS, BENTONG
17. NIK FAZIEDAH BINTI GHAZALI SMK JENGKA 24
18. WAN ROSLIZAWATI BINTI WAN ISMAIL SMK JENGKA 24
19. AHMAD RASHIDI BIN ISMAIL SMK TELUK CEMPEDAK
20. ROSLAN BIN SALEH SM SAINS SULTAN HJ AHMAD SHAH, PEKAN
21. HAMIRUL NIZAM BIN ABD HAMID SM SAINS SULTAN HJ AHMAD SHAH, PEKAN
22. NORAINI BINTI MD YUSOFF SMK MENTAKAB , 28400 MENTAKAB
23. IDA ZARINA BINTI IDRIS SMK MENTAKAB, 28400 MENTAKAB
24. ZAILA BINTI MAT NASIR SMK MENTAKAB, 28400 MENTAKAB
25. SALLEHUDIN BIN ABDUL TALIB KOLEJ VOKASIONAL BENTONG,BENTONG
26. AHMAD KHATIMI BIN BAHAUDIN SMK PADANG PIOL, 27000 JERANTUT
27. NORAINI BT ZAKARIA KOLEJ MATRIKULASI PAHANG, 26400
BANDAR TUN RAZAK, JENGKA.
28. ROSMAHWATI BINTI ISMAIL KOLEJ MATRIKULASI PAHANG, 26400
BANDAR TUN RAZAK, JENGKA.
29. NORHAYATI BT JAMALUDDIN SMK SULAIMAN , BENTONG
30. ABDUL AZAM BIN MOHAMAD SMK MENTAKAB,28400 MENTAKAB
31. NORLIZA BT MOHD YUNUS SMK SERI BENTONG, BENTONG
32. HERMI BIN ZAKARIA SM SAINS TENGKU ABDULLAH, 27600 RAUB
33. ISMANIZAM BIN MAT DIN SM SAINS TENGKU ABDULLAH, 27600 RAUB
34. HANISAH BINTI MOHD ARIP SMK SERI BENTONG


Thursday, June 6, 2013

KURSUS PENINGKATAN PROFESIONALISME PEMBANTU MAKMAL DAERAH BENTONG 2013


                

                

           ..
KSKM DAERAH BENTONG
Assalamualaikum wbt...

~ADMINKSKMPahang~mewakili AJK KSKM Negeri Pahang mengucapkan setinggi-tinggi TAHNIAH dan SYABAS kepada AJK Pelaksana KSKM Daerah Bentong kerana telah berjaya menganjurkan satu program bagi seluruh wargakerja makmal di daerah Bentong dengan kerjasama Pejabat Pendidikan Daerah Bentong dan disokong sepenuhnya oleh KSKM Negeri Pahang.
Ketetapan kursus tersebut adalah seperti berikut:
Tarikh     : 5 Jun 2013
Masa      : 8.00 pagi - 4.30 petang
Tempat   : Dewan Seminar PPD Bentong
Anjuran   : AJK Pelaksana KSKM Daerah Bentong dan PPD Bentong
Kursus tersebut dibahagikan kepada 3 slot iaitu:
Slot 1: Kerja Berpasukan dibawah kendalian Tn.Hj.Mohd Yusof bin Abdul Rashid dari SMK Selancar.
Slot 2 : Sambungan Kerja Berpasukan.
Majlis penyampaian sijil kepada semua wargakerja Pembantu Makmal yang hadir telah di sempurnakan oleh wakil PPD Bentong iaitu En.Hanifah.
Kursus berhenti rehat pada jam 12.30 tengahari diikuti dengan jamuan makan dan rehat.
Slot 3 :Mesyuarat Pembantu Makmal Daerah Bentong sesi 2013-2015. Mesyuarat tersebut diadakan bagi melantik AJK Pelaksana KSKM Daerah Bentong bagi sesi 2013-2015.Semua wargakerja Makmal telah turut serta di dalam undian bagi melantik AJK yang akan berkhidmat kepada seluruh wargakerja makmal sepanjang tempoh antara 2013-2015.
AJK Pelaksana KSKM Daerah Bentong sesi2013-2015 seperti berikut:
Wakil KSKM Daerah:
En.Sallehuddin bin Abd Talib
Timbalan Wakil KSKM Daerah:
Pn.Rogayah bte Abd Aziz
Setiausaha: Pn.Rozni bte Othman
Pen.Setiausaha : Pn.Julia bte Abdul Aziz
Bendahari : Pn.Fauziah bte Nordin
Mesyuarat bersetuju untuk melantik seorang wakil bagi setiap sekolah bagi memudahkan segala maklumat dan perhubungan antara AJK Tertinggi dan semua sekolah di daerah Bentong.Seramai 17
Biro Pelaksana Daerah Bentong:
i.  Biro Latihan Kemajuan dan Kecemerlangan.
ii. Biro Kebajikan Ahli.
iii.Sukan dan Kebudayaan.
iv.ICT dan Multimedia
v. Lawatan dan Rombongan.

Wakil Pelaksana KSKM Daerah Bentong;En.Sallehuddin Abd Talib
Mesyuarat telah bersetuju untuk menetapkan yuran tahunan bagi setiap ahli iaitu sebanyak RM30.00 bagi menampung segala aktiviti dan program yang akan dilaksanakan sepanjang tahun.
Mesyuarat juga telah menjemput Pengerusi KSKM Negeri Pahang;En.Khairul A'zli Hj Ahmad untuk memberikan taklimat berkaitan KSKM Negeri.Taklimat difokuskan kepada galakkan dan kelebihan menjadi ahli KSKM.
Pengerusi juga menyampaikan maklumat tentang perjuangan yang di bawa oleh KSKM Negeri di peringkat Negeri Pahang ketika Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan di JPN Pahang.
Semoga KSKM Daerah Bentong akan terus bersatu sesama ahli,Kerjasama,Kukuh dan Maju bagi merealisasikan perancangan yang telah dirancang agar akan menjadi daerah yang hebat dengan aktiviti KSKM di peringkat daerah Bentong..
Sekian,terima kasih...
~ADMINKSKMPahang~

Wednesday, June 5, 2013

MESYUARAT KHAS AJK KSKM NEGERI PAHANG

KSKM NEGERI PAHANGAssalamualaikum WBT...
KSKM Negeri Pahang sekali lagi telah mengadakan satu mesyuarat AJK dimana mesyuarat kali ini merupakan Mesyuarat Khas AJK KSKM Negeri Pahang bagi membincangkan aktiviti terakhir sepanjang sesi 2011-2013 iaitu Mesyuarat Agung Dwi Tahunan KSKM Cawangan Pahang sesi 2013-2015 nanti.

Mesyuarat Khas kali ini lebih istimewa kerana lokasi mesyuarat telah diadakan di daerah Raub tidak sebagaimana kebiasaannya semua mesyuarat AJK KSKM Negeri diadakan di daerah Temerloh.Kesemua AJK KSKM Negeri Pahang iaitu seramai 8 orang telah hadir di dalam mesyuarat tersebut.Mesyuarat itu juga sangat istimewa kerana pihak Kolej Komuniti Raub telah mengizinkan pihak KSKM Negeri menggunakan bilik mesyuarat Kolej tanpa mengenakan sebarang bayaran.Ini disebabkan AJK Pelaksana KSKM Daerah Raub menganjurkan Kursus ICT di tempat dan waktu yang sama.~ADMIN~mewakili AJK KSKM Negeri Pahang merakamkan terima kasih yang tidak terhingga kepada pihak pentadbir Kolej Komuniti Raub di atas kerjasama yang diberikan.

Agenda Mesyuarat Khas:
1.Ucapan Pengerusi
2.Mengesahkan minit mesyuarat kali  ke-7 sesi 2011-2013
3.Perkara Berbangkit
4.Laporan Setiausaha
5.Laporan Bendahari
6.Laporan Khas Mesyuarat Agung Dwi Tahunan sesi 2013-2015
7.Hal-hal lain
8.Penangguhan

Antara perkara-perkara penting yang dapat ~ADMIN~ dikongsikan bersama pelayar-pelayar Blog KSKM Negeri Pahang ini adalah:
~Mesyuarat  telah menubuhkan AJK bagi program'Annual Dinner' pada 18.6.2013 serta majlis 'Konvensyen Profesionalisme Pembantu Makmal Negeri Pahang 2013' pada 19.6.2013.
~Majlis 'Annual Dinner' tersebut akan menjemput 5 orang (ahli yang telah bersara) ahli KSKM Negeri yang terlibat secara langsung di dalam KSKM Negeri Pahang dan akan menerima anugerah"Jasamu Dikenang".
~Majlis akan diadakan di Hotel Sri Malaysia,Temerloh bermula jam 8.00 malam.
~Majlis turut menyediakan cabutan bertuah kepada ahli yang hadir.
~Seramai 50 orang ahli telah mengesahkan akan menghadiri majlis tersebut.
~Penginapan di Pusat Latihan Guru di Sri Tualang telah dimuktamadkan kepada semua ahli yang memerlukan penginapan.
~Ketua Unit Latihan KSKM Pahang telah mengangkat nama peserta kepada JPNPahang untuk mendapatkan surat pelepasan melalui program"Team Building".
~Mesyuarat Agung Dwi Tahunan sesi 2013-2015 telah ditetapkan di Dewan SMK Sri Tualang,Temerloh.
~Mesyuarat telah menetapkan bahawa setiap ahli yang hadir akan diberi'door gift' dan wang saguhati sebanyak RM10.
~Surat pelepasan dari JPN Pahang bagi program 'Konvensyen Profesionalisme Pembantu Makmal Negeri Pahang 2013' kan menyusul kepada setiap ahli.
~Setiap ahli KSKM Negeri adalah WAJIB menghadiri konvensyen tersebut bermula jam 8.00 pagi.
~Setiap ahli digalakkan untuk memakai 'Baju Korporat KSKM Negeri'.
~Mesyuarat bersetuju menyediakan cabutan bertuah kepada ahli-ahli KSKM.
Oleh yang demikian,~ADMIN~menyeru semua ahli-ahli KSKM Negeri agar menyokong dan mendokong serta berkolaborasi terhadap program yang dianjurkan nanti.
Sekian,terima kasih...
~ADMINKSKMPahang~